2015. március 20., péntek

Mai tippem a stressz ellen: grillezzünk

Az egész heti idegölő hajsza után a tavasz első hétvégéjén jöjjön lazításként egy kis évadnyitó grillezés a családdal, barátokkal, kollégákkal. J

Kép: pixabay.com

Egyre hosszabbak a nappalok és egyre kellemesebb az idő a szabadban. Hívogat a kert, a terasz, elő a kerti padokkal, székekkel, asztalokkal, színes párnákkal és az esemény fénypontjával: a grillsütővel, valamint egy zsák jófajta faszénnel és irány a bolt, mindenféle grillezhető finomság beszerzéséhez:
  • húsok,
  • pác és szósz alapanyagok, 
  • szárított és zöld fűszerek,
  • grillezhető sajtok,
  • zöldségek (cukkini, paprika, padlizsán, sárgarépa, hagyma),
  • gyümölcsök (pl. ananász, alma, körte).
És végre eljött az ideje a hűtött söröknek, limonádéknak is. J
Ha grilleztek, próbáljátok ki a következőt: a jó alaposan megtisztított héjas burgonyát 4-6 részre vágjuk, megkenjük olíva olajjal és megszórjuk tetszés szerinti fűszerrel (pl. provencei-i). Veszünk egy alufólia darabot, beletesszük a burgonya darabkákat, becsomagoljuk, majd a faszén parázs közé esetleg a grillrácsra tesszük és megsütjük. Finom, fűszeres héjában sült burgonyát kapunk, amit tejfölös túróval vagy vajjal érdemes megkóstolni. 
Az se keseredjen el, akinek nincs kertje csak egy kis terasza vagy erkélye. Elektromos grillsütővel ugyanolyan sikeres lehet a grillezés. Ráadásul kevésbé időjárásfüggő. J

Nagyon fontos: ha cicánk vagy kutyánk van, a készülődés és a finom szimatok egészen biztosan a grillsütő közelébe csábítják a kis bundás gengsztereket. Vigyázzunk rájuk, mert mohóságuk és kíváncsiságuk könnyen veszélybe sodorhatja őket és leégett bajusz, megperzselt bunda lehet a móka vége.

Grill.lap.hu  weboldalon sok hasznos információt találunk a témában.

Legyen napsütéses, szép tavaszi hétvégénk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése